Kinderen

Het is belangrijk dat uw kind tijdig naar de tandarts gaat. Dit bevordert niet alleen een gezonde ontwikkeling van het gebit, maar het verkleint ook angst op latere leeftijd. Daarom raden wij aan om uw kind vanaf het doorbreken van het eerste tandje mee te nemen op controle.

Dit hoeft voor niemand een financiële drempel te zijn: de basisverzekering vergoedt tandheelkundige kosten (met uitzondering van kronen, bruggen en een beugelbehandeling) voor alle kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. U kunt uw kind meenemen naar je eigen halfjaarlijkse controle; zo ziet uw kind dat u zelf ook in de stoel ligt en dat er niets vervelends gebeurt.

Tips voor ouders

Leg uw kind ruim van tevoren uit wat er gaat gebeuren tijdens het eerste bezoek, in woorden die passen bij de leeftijd van het kind. Vertel niet te veel details, maar bied vooral een gevoel van veiligheid. Belangrijk is dat u zelf rustig blijft.

Poets de tanden en kiezen van uw kind twee keer per dag met fluoridetandpasta. Wist u dat kinderen pas goed zelf kunnen poetsen rond hun tiende? Poets ze dus tot die tijd na.